IndeksFAQPencarianAnggotaGroupPendaftaranLogin
YM Support
Login
Username:
Password:
Login otomatis: 
:: Lupa password?
July 2018
MonTueWedThuFriSatSun
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
CalendarCalendar
Latest topics
Link Partner
XEMARKETS
OctaFX

Share | 
 

 Kerangka Kerja Trade Bank

Go down 
PengirimMessage
Admin
Admin
avatar

Jumlah posting : 62
Join date : 05.01.13
Age : 30
Lokasi : Bantaeng

PostSubyek: Kerangka Kerja Trade Bank   Thu Feb 07, 2013 6:57 pm

Dengan nama Allah yg maha pemurah lagi maha penyayang.
selawat serta salam atas junjungan besar nabi Muhammad saw..
bersyukur kita atas segala nikmat yg di berikan kepada kita semua..
dapat kita jalankan kelas di forum ini..
buat pertama kali nya bagi tahun 2013 ini..
terima kasih yg tak terhingga buat abg din, semua admin & semua yg terlibat
bagi menjalankan kelas ini..
besar harapan kita semua.. agar kelas ini dapat di laksanakan dengan lancar..

sebagai permulaan.. sy bukan lah org yg layak utk mengajar..
tetapi sy di pilih oleh abg din utk menyampaikan apa yg pernah disampaikan kepada sy..
kenapa dia pilih sy.. kena tanya abg din sendiri la.. sy cuba mengelak pada awalnya..
sy cakap kat abg din.. "layak ke sy ?"
abg din cakap.. kalau ikut layak.. sy pun tak layak.. sy pun tak ada sijil forex..
hehe.. simple tetapi sy faham..
jadi sy terima la.. sy setuju utk ambil tugas ini..
jadi pesan sy..
kalau ada sesiapa yg tak suka ke.. tak setuju ke.. apa2 la terhadap sy..
jangan rosak kan perjalanan kelas ini.. ramai yg nak belajar..
sy harap semua faham..

ok.. utk malam ini.. kita mulakan dari aliff baa taa forex tbst..

"Utk melabur dengan JAYA nya sepanjang kehidupan, Anda tidak memerlukan IQ stratosfera,
wawasan perniagaan yg luar biasa atau maklumat dalaman (news).
Apa yg diperlukan satu KERANGKA KERJA YG KUKUH utk membuat keputusan dan
KEUPAYAAN MENGAWAL EMOSI dari memusnahkan kerangka kerja tersebut". -Warren Buffet-

hehe.. mungkin ramai yg masih baru kat sini..
sesiapa yg lama.. dia tahu la.. kalau kelas nak buat apa..
duduk diam2.. kalau kelas dah start dia baru masuk.. tak perlu bagi salam.. duduk terus..

ok.. kita sambung balik..

ok.. kita perhatikan apa kata2 warren buffet tadi.. apa isi penting dia..
dengan bahasa mudah nya.. untuk menjadi pelabur yg berjaya..
kita hanya perlukan dua perkara sahaja..
1. kerangka kerja yg kukuh..
2. keupayaan mengawal emosi dari rosakkan kerangka kerja tadi..

Abg Din : SeLaMaT Datang KeLaS 2013...
Tahun 1
TbStTKHH1 HHj
peSaN ADik....Apa Apa Ygv kiTa BuaT,BuaT SunGGuH SunGGuH
SaBar KeNa TiiiiiiiiinGGGiiiii.. JgN CePaT MenGaLaH....
Aty KeNa KuuuuuuuuuuaaaaTT
utk DptKan HasiL yg Luar BiaSa,UsaHa KeNa Luar BiaSa
Ok
JumPa LaGi
SeLaMaT BeLaJaR
JaGa ADAB
JaGa LiDaH
JaGa AmaNaT TBST ni
Jgn JUaL BeLi
Ni PanTanG LaRanG TBST

...KELAS BERSAMBUNG...

ok.. bagi yg baru.. sila2 la baca peraturan dulu..
kelas tak akan dapat berjalan dengan lancar..

kita sambung..

1. kerangka kerja yg kukuh..
apa itu kerangka kerja.. cuba fikir.. tak perlu jawap..
kerangka kerja ni..maksud mudah nya.. ialahsatu garis panduan..
garis panduan yg di hasilkan melalui satu penelitian..
yg lama.. di uji.. di uji bertahun lama nya di market live..
pembaikan demi pembaikan di buat bagi memastikan..
bagi menghasilkan satu kerangka kerja yg kukuh..
segalanya.. ada maklumat terperinci.. bukti2 kukuh..
rekod2 market lepas.. itu lah kerangka kerja..

utk apa kerangka kerja yg kukuh ini?.. fikir.. tak perlu jawap..
kerangka kerja yg kukuh ini.. tujuan nya hanya satu..
bagi mengawal emosi para pelabur..
kerangka kerja adalah cara terbaik utk mengawal emosi..
maksudnya.. kita sebagai pelabur terikat dengan kerangka kerja tadi..
@ garis panduan tadi..
kita hanya akan trade berdasarkan kk sahaja..

dulu.. hanya ada kk trade bank & smart trade sahaja..
jadi memang susah.. agak susah utk mengawal emosi..
skrg.. trade kefahaman pun dah ada kk..
hasil dari penelitian demi penelitian
dan pembaikan demi pembaikan yg di buat..

ok.. senang utk menjadi trader tbsttkhh1hhj..
sebab.. semuanya kk telah di sediakan..
bkn semua la.. marah org kat sy nanti..
ada pula yg minta kk hh1 pula.. hhj ke..
kebanyakan kk telah di sediakan..
cuma menunggu masa utk di sampaikan kepada semua trader tbst..

jadi.. utk menjadi trader tbst yg berjaya..
sy ulang..
1.kk yang kukuh
2. kawal emosi..
itu sahaja..
tetapi ramai yg tak boleh ikut..termasuk sy..
hehe.. kalau abg din dulu suka cakap.. mcm di garu2 je hati ni..
rasa mcm nak masuk je market walau tak memenuhi kk..
tengok je market penyakit miang, gatal pun datang la..
ok.. faham ke semua..
take 5..

tgk market hari ni..
kalau rujuk kk st 1..
kena pula harinya..
gu sy close zon 80, eu zon a, ej zon a.. syukur..
nanti ada masa sy post kat group private..

ok sambung...

"forex has memory" -Dan Zanger-

forex adalah perkara yg berulang2..
apa yg berulang2?.. fikir.. tak perlu jawap..
bukan sekali.. bukan dua kali..
tetapi berkali2.. beratus2 kali berulang2..ada bukti.. dah terbukti..

apa yg berulang?..
1. bentuk market nya..
2. price & volume nya..
3.. hari & masa nya..
itu lah yg di maksud kan oleh Dan Zanger..

perkara yg berulang2..
bentuk market tu chart patern lah..
price & volume tu size candle & pergerakan market lah..
dari mana price bermula.. sampai mana ia berakhir..
hari tu.. hari terbaik trade bank.. hari terbaik smart trade..
trade bank hari selasa & khamis..
smart trade hari jumaat..
masa tu.. london open ke.. us open ke..
3 perkara yg sentiasa berulang2..
dan akan terus berulang2.. akan terjadi lagi di masa2 akan datang

untuk pengetahuan semua...inilah asas...basic dalam tbst..
perkara pokok..dalam kajian yg abg din buat..
bagi menghasilkan kk yg kukuh..
abg din cuba meniru2..apa yg di kata oleh Dan Zanger..
bagi menghasilkan kk seperti yg di kata oleh Warren Buffet awal tadi..
dalam bidang pelaburan.. siapa tak kenal 2 nama tersebut..
antara pelabur terbaik dalam dunia..
jadi...tbst ni.. tak boleh di sama kan
dengan teknik2 lain yg ada..
sebab.. kita ada kk kita tersendiri..
ok.. faham semua..

baca ulang2.. baca.. baca.. baca.. fahamkan.. fahamkan..
apa yg 2 org tadi cakap.. tulis.. tampal kat tempat yg kita selalu nampak..
moga2.. kita juga dapat jadi seperti mereka..
tak susah.. tapi tak lah terlalu senang..
cuma perlu usaha yg berterusan seperti pesan abg din tadi..
nak belajar.. belajar sungguh2..
bidang ni bukan boleh di buat main..

satu pesan sy.. jangan putus asa..
putus asa ini apa?
asa ni maksudnya harapan..
putus asa bermaksud putus harapan..
kalau kita jelas.. faham.. tahu guna kk yg di beri..
mantapkan perkara basic dlm tbst ni..
kita akan tahu.. yg market ni tak akan habis..
akan ada.. sentiasa ada peluang utk kita..
perbaiki diri.. dari gelojoh.. tamak.. suka hati masuk market..
perbaiki la.. ada segunung harapan di hadapan kita..

saya yakin...kalau kita patuh.. kk tb & st
kita tak akan kalah.. paling teruk pun balik modal..
tambahan dengan beberapa perkara baru
yg di temui sebagai pengukuhan terhadap kk sediada..
pengukuhan demi pengukuhan akan di buat..
dari masa ke semasa..
cuma.. mcm sy kata awal tadi.. tunggu masa utk di sampaikan..
itu pun sekiranya telah terbukti.. sbb tu abg din selalu kata..
"masih dalam makmal tbst"

ok.. jam 11:34 dah.. sampai sini dulu rasanya..
kita sambung hari ahad..
tajuk "Kerangka Kerja Trade Bank"
Kembali Ke Atas Go down
Lihat profil user http://jemarita.topgoo.net
 
Kerangka Kerja Trade Bank
Kembali Ke Atas 
Halaman 1 dari 1

Permissions in this forum:Anda tidak dapat menjawab topik
JemaritaTopGo Forum :: Bisnis Online :: FOREX-
Navigasi: